“Vlčický štrůdl s cuketou”

10

SUROVINY

1 balíček listového těsta

1 větší cuketa

1 hrst kustovnice čínské nebo rozinek

1 lžíce kyseliny citrónové

1 čajová lžička skořice

1 vejce

cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

Pokud máte hodně cuket na zahrádce, lze je zpracovat i tak, že si upečete skvělý štrůdl s cuketou. Věřte…nikdo nepozná, že to nejsou jablka. Své rodině jsem to řekla až když byla polovina nohavice zbaštěná a říkali, že nic nepoznali.

Cuketu oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme prostředek a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Do mísy přisypeme jednu lžíci kyseliny citrónové, důkladně promícháme a necháme takto 30-40 minut.

Cuketa nasákne kyselou chuť. Všechnu vodu, kterou cuketa pustí slijeme a ještě trochu vymačkáme. Do mísy přisypeme cukr dle chuti, skořici a kustovnici nebo rozinky. Vše promícháme a uvolněnou šťávu opět slijeme a směs vymačkáme.

Potom už klasicky směs rozprostřeme na listové těsto, zabalíme, potřeme vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 230°C dozlatova.

DOBROU CHUŤ!!!

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>