„Zdenčin žloutkový krém + fotopostup na potažení dortu marcipánem““


„Zdenčin žloutkový krém“ - výýýborný! 

SUROVINY

350ml mléka, 250g moučkového cukru, 2 kostky másla, 2 vanilkové pudinky, 3 žloutky, 1 polévková lžíce rumu (nemusí být, ale je to lepší)

POSTUP PŘÍPRAVY

Do kastrůlku na el. sporák č. 4 dáme vařit 250ml mléka, ve kterém jsme rozmíchali 25dkg moučkového cukru. V dalších 100ml cukru rozmícháme pudinky s 3 žloutky. Když se mléko začne vařit (bublinkovat), tak přilijeme směsku a důkladně mícháme dokud nám to nezhoustne. Nakonec vmícháme lžíci rumu a necháme vychladit. Když je pudink vychladlý, tak v míse vyšleháme dvě změklá másla a do nich potom postupně (asi po dvou lžících) zašleháváme pudink. A je hotovo.

Tenhle krém je výborný! V receptu od Zdeničky je 30dkg moučkového cukru, ale na nás to bylo moc sladké, takže jsem si upravila k obrazu svému. :-D

Zdenička má úžasné stránky s recepty a dorty, nakoukněte: http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/

DOBROU CHUŤ!!!

- tohle je potřeba

- tohle je potřeba“

- umícháme směsku

- umícháme směsku“

- směsku přilijeme do sladkého mléka a uvaříme hustý pudink

- směsku přilijeme do sladkého mléka a uvaříme hustý pudink“

- v míse vyšleháme dvě másla a potom postupně zašleháváme pudink

- v míse vyšleháme dvě másla a potom postupně zašleháváme pudink“

- hotový krém a jdeme na dort...

- hotový krém a jdeme na dort…“

- upečený korpus rozřízneme napůl, potřeme krémem a 1-2cm od kraje rozložíme okapané broskve

- upečený korpus rozřízneme napůl, potřeme krémem a 1-2cm od kraje rozložíme okapané broskve“

- přiložíme vrchní část korpusu a celý dort zlehka potřeme krémem

- přiložíme vrchní část korpusu a celý dort zlehka potřeme krémem“

- dort máme na pruhu peč. papíru a takto přeneseme na půl hodinky do mražáku

- dort máme na pruhu peč. papíru a takto přeneseme na půl hodinky do mražáku“

- po půl hodině v mražáku jde pak dort nádherně potáhnout marcipánem, který jsme si předem rozváleli

- po půl hodině v mražáku jde pak dort nádherně potáhnout marcipánem, který jsme si předem rozváleli“

- teprve když je dort potažený, tak ho přendáme na podložku. Díky tomu, že je ještě trochu zmrzlí to jde krásně.

- teprve když je dort potažený, tak ho přendáme na podložku. Díky tomu, že je ještě trochu zmrzlí to jde krásně.“

- přendáno...

- přendáno…“

- a pak už odzobíme dle vlastní fantazie...

- a pak už odzobíme dle vlastní fantazie…“

- Honzíček 4 roky

- Honzíček 4 roky“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>