„Tvarohovo-jahodový krém od Zdeničky“


„Tvarohovo-jahodový krém od Zdeničky“ - lehký a osvěžující!

SUROVINY

2 másla, 2 kostky tvarohu (ne jiný), 3 jahodové pudinky, 1 plechovka sterilovaný jahod, 500ml mléka, 350g cukru krupice…ještě 1 plechovka jahod na poházení krému (viz. foto)

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve (nejlépe již den předem) si z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustší pudink. Pokud si den předem nevzpomenete, tak po uvaření ho dejte zchladnout do vody. ;-) Když je pudink pořádně zchladlý, tak si v míse vyšleháme ručním šlehačem dvě měkká másla, do kterých poté po lžících zašleháme pudink, poté zašleháme kostky tvarohu a nakonec zcezené a okapané jahody.

Z této dávky je krému docela dost…já dělám jen poloviční dávku a tu ještě kombinuji na dortu se Salkovým krémem (viz. foto). S touto kombinací krémů budete vždy za hvězdu!

Poznámka: POZOR – tento krém se nehodí jako podklad pod marcipán!!! Dávám ho pouze dovnitř dortu, navrch pak salkový.

DOBROU CHUŤ!!!

 

- ve 150ml mléka rozmícháme pudinky, do zbytku dáme cukr a přivedeme k varu

- ve 150ml mléka rozmícháme pudinky, do zbytku dáme cukr a přivedeme k varu“

- hotový pudink

- hotový pudink“

- do másla postupně zašleháme pudink a poté tvaroh

- do másla postupně zašleháme pudink a poté tvaroh“

- nakonec zašleháme okapané jahody

- nakonec zašleháme okapané jahody“

- zde je vidět jak udělám asi 2cm vysoký mantinel ze <a href="/kremy-naplne/salko-krem.html">Salko krému</a> a poté dovnitř rozprostřu jahodový krém a poházím jahodama

- zde je vidět jak udělám asi 2cm vysoký mantinel ze <a href="/kremy-naplne/salko-krem.html">Salko krému</a> a poté dovnitř rozprostřu jahodový krém a poházím jahodama“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>