„Punčovina“


„Punčovina“ - na dotvarování dortů

SUROVINY

upečený piškot nebo koupený kulatý korpus (viz. foto), 3 polévkové lžíce krému (např. salkový krém), 1 polévková lžíce rybízové marmelády, asi 1 čajová lžička rumu nebo dle potřeby

POSTUP PŘÍPRAVY

Už nekupuji korpus, ale dělám si ho sama. Punčovina je pak chutnější. Upeču plát piškotu jako na roládu a dál je postup stejný.

Korpus roztrháme do mísy, přidáme krém, marmeládu a rum. Ručním mixérem vše promícháme a je hotovo. Punčovina by se neměla na ruce lepit. Z punčoviny vytvarujeme např. prsa a dáme do lednice vychladit, aby vše ztuhlo a dále už potahujeme marcipánem jak jsme zvyklí.

Z jednoho korpusu udělám dvě pěkná prsa akorát do ruky. :-))) Nebo upeču plát jako na piškotovou roládu a pak je postup dále stejný.

 

DOBROU CHUŤ!!!

- tenhle korpus používám

- tenhle korpus používám“

- přidáme ostatní suroviny

- přidáme ostatní suroviny“

- hotová punčovina

- hotová punčovina“

- už vytvarovaná prsa

- už vytvarovaná prsa“

- hotový dortík

- hotový dortík“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>