„Vepřové plátky na hříbkách“


„Vepřové plátky na hříbkách“ - podle mého 

SUROVINY

500g vepřového masa (já použila plecko), 1 sáček mražených hříbků (máme svoje, kdo nemá, může použít i jiné houby), 1 větší cibule, plítek sádla na vymazání pekáčku, 2ks bobkového listu, 2ks nového koření, 2 polévkové lžíce hladké mouky, dle potřeby tmavá jíška Knorr, sůl, pepř, grilovací koření, magi, česneková pasta

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na asi 1cm silné plátky, které po stranách trošku nařízneme, aby se nám při smažení nezkroutily. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka posypeme grilovacím kořením. Malý pekáček (mám 34x27x4cm) si vymažeme sádlem, na dno rozprostřeme plátky masa a dáme do předehřáté trouby na 250°C osmahnout dozlatova z obouch stran (dle potřeby můžeme přilít trošku vody, aby jsme měli i trošku sosíku). V hrnci si na plátku sádla necháme zesklovatět cibulku (el. sporák na č.6), poté k ní přidáme mražené hříbky, bobkový list, nové koření a mícháme asi 3 minutky, dokud hříbky nepustí šťávu. Poté do hrnce vložíme z trouby osmahnuté plátky vepřového masa i se sosíčkem, promícháme a dolijeme asi 1,5l horké vody z konvice (el. sporák na č.4) a vaříme dokud není maso měkké. Když je maso hotové, tak ho z omáčky vyjmeme na talířek a spolu s ním i několik kousků hříbků. Bobkový list a nové koření vyhodíme. Zbytek omáčky rozmixujeme ponorným mixérem (kdo má rád kusy hub v omáčce, tak nemixuje), zahustíme ve studené vodě rozmíchanou hladkou moukou a pro tmavší barvu omáčky ještě přidávám asi 2-3 polévkové lžíce tmavé jíšky Knorr. Hotovou omajdu dochutíme nejdříve asi 1-3 čajovými lžičkami česnekové pasty, poté teprve dle potřeby sůl a magi. A je hotovo. Podáváme nejlépe s rýží, ale třeba i s houskovým knedlíkem.

DOBROU CHUŤ!!!

Bookmark and Share
- vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, zlehka posypeme grilovacím kořením a dáme dozlatova opéct do trouby

- vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, zlehka posypeme grilovacím kořením a dáme dozlatova opéct do trouby“

- v hrnci si na kousku sádla zesklovatíme cibuli, na které osmahneme mražené hříbky s bobkovým listem a novým kořením

- v hrnci si na kousku sádla zesklovatíme cibuli, na které osmahneme mražené hříbky s bobkovým listem a novým kořením“

- přidáme osmahnuté maso i se sosíčkem

- přidáme osmahnuté maso i se sosíčkem“

- dolijeme asi 1,5l vody a vaříme dokud maso není měkké

- dolijeme asi 1,5l vody a vaříme dokud maso není měkké“

- měkké maso vyndáme i některámi houbami a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme

- měkké maso vyndáme i některámi houbami a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme“

- omáčku zahustíme, ochutíme a zpět vložíme maso a houby

- omáčku zahustíme, ochutíme a zpět vložíme maso a houby“

- podáváme nejlépe s rýží

- podáváme nejlépe s rýží“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>