„Houbový guláš“


„Houbový guláš“ - doma se můžou užrat

SUROVINY
asi 500g pokrájených čerstvých nebo mražených hub, 1 velká cibule, 2 větší stroužky česneku, 1 malá syrová brambora, 40g hladké mouky, 1l hovězího vývaru z masa nebo z kostky (já neměla, tak jsem použila slepičí), olej, mletá sladká paprika, gulášové koření, kmín, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Jelikož houby nejím, tak tenhle gulášek vařím pro zbytek rodiny a ti se mohou opravdu vždycky užrat a mooooooc se na něj těší. Kdyby tam nebyly houby, tak bych si ho taky dala, protože fantasticky voní, když ho vařím!!!

Očištěné houby nakrájíme na větší kousky. Na oleji osmahneme do sklovata najemno pokrájenou cibuli. Přidáme utřený česnek, nakrájené houby, kmín, osolíme (ne moc, protože bujón je dost slaný) a zasypeme ml. paprikou a gulášovým kořením. Zalijeme trochou vody a za občasného míchání dusíme doměkka. Když šťáva částečně vysmahne, zaprášíme houby moukou, trochu osmahneme a podlejeme vývarem. Chvíli povaříme, přidáme najemno nastrouhanou syrovou bramboru, znovu chvilku povaříme a zahustíme dle potřeby jíškama Knorr.
Potom dle potřeby ještě osolíme a můžeme trošičku zakápnout maggim. Podáváme s čímkoliv. :-)))

Zkuste a uvidíte, že je to opravdová a i rychlá dobrotka!!!

DOBROU CHUŤ!!!


- tak tohle bude potřeba

- tak tohle bude potřeba“

- cibuli pokrájíme nadrobno a česnek utřeme s trochou soli

- cibuli pokrájíme nadrobno a česnek utřeme s trochou soli“

- připravíme si litr bujónu nebo vývaru z hovězího masa

- připravíme si litr bujónu nebo vývaru z hovězího masa“

- na osmahlou cibulku dáme česnek, houby, kmín, gulášové koření, mletou papriku, kmín a trochu osolíme

- na osmahlou cibulku dáme česnek, houby, kmín, gulášové koření, mletou papriku, kmín a trochu osolíme“

- důkladně promícháme a zalijeme trochou vody

- důkladně promícháme a zalijeme trochou vody“

- a za občasného míchání necháme dusit do měkka

- a za občasného míchání necháme dusit do měkka“

- když jsou houby měkké a šťáva částečně vysmahnutá, tak houby zaprášíme moukou a důkladně promícháme

- když jsou houby měkké a šťáva částečně vysmahnutá, tak houby zaprášíme moukou a důkladně promícháme“

- a přilijeme vývar

- a přilijeme vývar“

- přilitý vývar ještě povaříme a do něj nastrouháme najemno brambor

- přilitý vývar ještě povaříme a do něj nastrouháme najemno brambor“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>