“Sekaná – pečená ve vepřové síťce (bránice)”

DOBROU CHUŤ!!!
DOBROU CHUŤ!!!

SUROVINY:

500g mletého masa (měla jsem z plecka)

1-2 čajové lžičky čubrica

1/2 čajové lžičky sladké papriky

2 větvičky hladkolisté petrželky

1/2 čajové lžičky celého kmínu

1 celé vejce

strouhanka

sůl

1 čajová lžička polévkového koření – Maggi

1 cibule

vepřová mřížka – grilovací koření, máslo

 

POSTUP PŘÍPRAVY:

Když známý zabíjí prase, tak se předem hlásím o vepřovou síťku (bránice). Nevím přesně, kde se v praseti nalézá, ale je výborná. Měla by se dát koupit v řeznictví, kdo se k ní nedostane, tak nevadí…tahle sekačka je skvělá i bez ní. ;)

Do mísy dáme mleté maso, cibuli pokrájenou na kostičky, koření, vejce a strouhanku. Vše spolu promícháme, osolíme a zakápneme polévkovým kořením. Na pracovní plochu si rozložíme vepřovou síťku a zlehka ji „ocukrujeme“ grilovacím kořením. Na střed síťky vyklopíme mletou směs, kterou zabalíme do síťky a vytvarujeme šišku. Sekanou přendáme do pekáčku, trošičku osolíme, podlijeme vodou a nahoře poklademe plátky másla. Pekáček zavřeme a takto pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 40-ti minut (dle potřeby podléváme), poté sekanou otočíme a pečeme 20 minut. Nakonec sundáme víko, sekanou otočíme a 15 minut takto dopečeme. Je výborná!

DOBROU CHUŤ!!!

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>