„Řízky úplně jinak“


„Řízky úplně jinak od Petry T.“ - bomba!!!  

SUROVINY

vepřové nebo kuřecí řízky (teď naposled jsem použila vepř. kotletu bez kosti), strouhanka, vejce – dle počtu řízků, 1/2l vody, 1/4 kostky másla, 1 kostka bujónu (používám Karpatský bujón, ale může být třeba i slepičí), sůl, pepř, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Řízky mírně osolíme, opepříme a dáváme do mísy se strouhankou, kterou do řízků „zaklepeme“ co nejvíce. Poté řízky obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmahneme na oleji na pánvi. Skládáme do pekáčku a poté přelijeme polovinou vývaru z vody, másla a bujónu (důkladně svaříme). Vše dáme zapéct do předehřáté trouby na 180°C a když je vývar téměř vsáknutý do řízků, tak řízky obrátíme, přelijeme druhou polovinou vývaru a necháme dokud se nám celý nevcucne do řízečků – můžeme si trochu nechat „nevcucnout“, abychom měli sosíček. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší, ale jinak můžete co kdo rád.

Tyhle řízečky jsou fakt BOMBA a opravdu úplně něco jiného!!! A ještě se nemusíte matlat s obalováním v trojobale…to já moc teda nemusím. 

Vyzkoušejte!!!

DOBROU CHUŤ!!!

- řízky osolíme, opepříme a zaboucháme do nich strouhanku

- řízky osolíme, opepříme a zaboucháme do nich strouhanku“

- obalíme v rozšlehaném vajíčku

- obalíme v rozšlehaném vajíčku“

- osmahneme na pánvi

- osmahneme na pánvi“

- řízky skládáme do pekáčku

- řízky skládáme do pekáčku“

-  svaříme vodu s máslem a bujónem

- svaříme vodu s máslem a bujónem“

- vývarem přelijeme řízečky a dáme do trouby zapéct

- vývarem přelijeme řízečky a dáme do trouby zapéct“

- a je hotovo

- a je hotovo“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>