„Rizeto z pečeného kuřete od včera“


„Rizeto z pečeného kuřete od včera“ – rychlý oběd a taaak výtečný!

SUROVINY
půlka pečeného kuřete i se sosíkem (může být i třeba zbytek vepřového, prostě co dům dá), malý sterilovaný hrášek, 4 hrníčky rýže parboiled (ta je nejlepší – nelepí se), sáček mražené zeleniny (jakákoliv, asi 350g), 3 stroužky česneku, máslo, polévkové koření (nejlépe Klasik), sýr na postrouhání, sůl, Podravka nebo Solčanka (pro děti)

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuřecí maso si obereme a nakrájíme na menší kousky. Vrátíme ho zpět do pekáče, kde je na dně i sosík z upečeného kuřátka. Rýži propláchneme pod studenou vodou a nasypeme do pekáčku. Sterilovaný hrášek také přihodíme do pekáčku. Na pánvičce si mezitím rozpustíme asi 3cm silný proužek másla a na něm chvilinku podusíme mraženou zeleninu, do které přidáme česnek a špetku Solčanky.
Vše v pekáčku smícháme, osolíme, přidáme Klasika a zalijeme převařenou vodou, tak aby voda přesahovala nad rýži asi 1,5-2cm. Znovu promícháme a dáme do předem rozehřáté trouby na 180°C péct. Pečeme tak dlouho, dokud se nám voda nevypaří. Když už není vidět na dně po prohrábnutí vařečkou žádná voda, tak je hotovo. Pro jistotu ale ochutnáme, zda je rýže hotová (většinou je akorátní).
A podáváme s postrouhaným sýrem.

Je to rychlý oběd nebo večeře. Vyzkoušejte!

DOBROU CHUŤ!!!


- zbyla mi půlka kuřátka ze včerejška i se sosíkem

- zbyla mi půlka kuřátka ze včerejška i se sosíkem“

- kuře obereme a masíčko pokrájíme na kousky

- kuře obereme a masíčko pokrájíme na kousky“

- používám tuhle rýži, může být samozřejmě i od jiné firmy, hlavně druh PARBOILED (je prostě nejlepší, jinou ani nekupuji)

- používám tuhle rýži, může být samozřejmě i od jiné firmy, hlavně druh PARBOILED (je prostě nejlepší, jinou ani nekupuji)“

- zeleninu podusíme na másle a přidáme do ní česnek a Solčanku nebo Podravku

- zeleninu podusíme na másle a přidáme do ní česnek a Solčanku nebo Podravku“

- tak a vše je nachystané

- tak a vše je nachystané“

- teď jen dobře promícháme, osolíme a přidáme polévkové koření Klasik

- teď jen dobře promícháme, osolíme a přidáme polévkové koření Klasik“

- zalijeme vodou asi 1,5-2cm nad rýži

- zalijeme vodou asi 1,5-2cm nad rýži“

- přikryjeme a dáme péct na 180°C

- přikryjeme a dáme péct na 180°C“

- pečeme, dokud se voda zcela nevypaří (vypadá to asi takto)

- pečeme, dokud se voda zcela nevypaří (vypadá to asi takto)“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>