„Pečený králík s bůčkem“


„Pečený králík s bůčkem“ - klasika 

SUROVINY

1 králík (pro 4 osoby stačí půlka), 500g vepřového bůčku, 50g špeku, 2 cibule, 6 stroužků česneku, sladká mletá paprika, kmín, sůl, 4 plátky másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Králíka si naporcujeme – nejradši peču zadní stehna a hřbet. Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, okmínujeme a z vrchní části lehce posypeme sladkou mletou paprikou. Na dno pekáče poházíme jednu na půlkolečka pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené 3 stroužky česneku. Na to poskládáme králíka a přidáme asi 500g bůčku, který jsme také osolili a okmínovali. Vše zasypeme opět jednou nakrájenou cibulí a třemi česneky. Nakonec na maso položíme čtyři plátky másla, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C dozlatova. Občas maso přelijeme výpekem a podle potřeby můžeme ještě podlít vodou.

Já k němu dělala sladkokyselé zelí a bramborové špalíčky. Výborný je také s houskovým knedlíkem a špenátem.

DOBROU CHUŤ!!!

- králíka naporcujeme a prošpikujeme

- králíka naporcujeme a prošpikujeme“

- osolíme, okmínujeme a zvrchu trošku posypeme meltou sladkou paprikou

- osolíme, okmínujeme a zvrchu trošku posypeme meltou sladkou paprikou“

- vršek posypeme cibulí a česnekem, poklademe plátky másla a dáme péct dozlatova

- vršek posypeme cibulí a česnekem, poklademe plátky másla a dáme péct dozlatova“

- a je hotovo

- a je hotovo“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>