„Pečená kachna“


„Pečená kachna“ - v jednoduchosti je síla!!! 

SUROVINY

kachna – měla jsem 2200g, sůl, kmín, voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Kachnu naporcujeme na šest dílů a jehlou kůži hodně propícháme, aby nám při pečení všechen tuk vytekl a nebyla mastná. Každý kousek masa osolíme, okmínujeme a vložíme do skleněné mísy. Na dno mísy nalijeme asi 1-1,5cm vody, přikryjeme víkem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na dvě hodinky nebo dokud není kachna pěkně zlatavá. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem a červeným moravským zelím.

DOBROU CHUŤ!!!

- kachnu naporcujeme a propícháme kůži jehlou

- kachnu naporcujeme a propícháme kůži jehlou“

- kachnu osolíme a okmínujeme, dáme péct na dvě hodiny na 180°C

- kachnu osolíme a okmínujeme, dáme péct na dvě hodiny na 180°C“

- po upečení ... pár kousků už chybí :-)))

- po upečení … pár kousků už chybí :-)))“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>