„Ovar“


„Ovar“ - výborná večeře nebo chuťovka na párty 

SUROVINY

vepřové koleno asi 1kg nebo dle počtu strávníků, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření  … čerstvě nastrouhaný křen, chleba, pivko :-D

POSTUP PŘÍPRAVY

Vepřové koleno omyjeme pod tekoucí vlažnou vodou a vložíme jej do papíňáku, přidáme bobkový list, nové koření a zalijeme studenou vodou po měrku maximum. Elektrický sporák máme na č.6 a jakmile se to začne vařit, tak sporák stáhneme na č.3 a takto necháme hodinku až hodinku a půl vařit. Poté sporák vypneme, ale necháme ho ještě na té teplé plotýnce, aby to pěkně došlo a masíčko se pak jen rozpadá. Ovar podáváme s čerstvě strouhaným křenem, hořčicí, pivečkem a pokud možno, tak domácím chlebem. :-))) MŇAM!!! Z vývaru připravíme domácí prdelačku. ;-)

Poznámka: Takto uvařený ovar můžete ještě dát na vyšší plech a šoupnout do trouby a nechat opéct dozlatova. Je to dobrůtka!

Určitě jste taky dostali chuť, žeeee? :-) Tak honem na to, mňam!

DOBROU CHUŤ!!!

- koleno dáme vařit s kořením do papíňáku - koleno dáme vařit s kořením do papíňáku“
- podáváme s chlebem, křenem, hořčicí a pivečkem - podáváme s chlebem, křenem, hořčicí a pivečkem“
DOBROU CHUŤ!!! DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>