„Obalovaný květák“


„Obalovaný květák“ - klasika 

SUROVINY

1 květák, 5-6 vajec, 5-6 polévkových lžic hladké mouky, strouhanka, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Květák si rozdělíme na růžičky, které uvaříme do poloměkka ve slané vodě (od doby varu asi ještě 5-10 minut na el. sporáku č.4). Přichystáme si těstíčko tak, že si do misky dáme vejce a na jedno vejce je jedna polévková lžíce hladké mouky. Metličkou důkladně spojíme, aby nebyly žádné hrudky a těstíčko trochu osolíme. Poté do něj namáčíme růžičky květáku a následně obalíme ve strouhance. Obalené květáky nakonec smažíme dozlatova. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

DOBROU CHUŤ!!!

- květák uvaříme do poloměkka ve slané vodě

- květák uvaříme do poloměkka ve slané vodě“

- nachystáme si těstíčko

- nachystáme si těstíčko“

- obalený květák v těstíčku následně obalíme ve strouhance

- obalený květák v těstíčku následně obalíme ve strouhance“

- tolik z jedné hlavy květáku

- tolik z jedné hlavy květáku“

- a je usmaženo dozlatova

- a je usmaženo dozlatova“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

- detail

- detail“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>