“Naložený králík po Vlčicku”

5

SUROVINY:

1 naporcovaný králík

2-3 cibule

celý kmín

sůl

 

Nálev:

0,5l vody

2dcl slunečnicového oleje

2 polévkové lžíce plnotučné hořčice

2-3 stroužky česneku nebo granulovaný česnek (asi 1 čajová lžička)

1 čajová lžička mleté papriky (může být pálivá, jemná či uzená – dle chuti)

 

POSTUP PŘÍPRAVY:

Tento recept mám moc ráda, protože je téměř bez práce a králík má kolem sebe dost výborného sosíčku.Pokud máte čerstvě staženého domácího králíka, tak se nechává přes noc odležet v lednici. Zpracovávám ho až druhý den…

Nejdříve si nachystáme sosík…do vyšší misky nalijeme vodu a přidáme ostatní suroviny. Vše společně metličkou promícháme.

Králíka naporcujeme, osolíme a trochu posypeme kmínem. Na dno pekáčku poházíme na půlkolečka pokrájenou cibulku, na ni položíme králíka a zase poházíme cibulku. Pak vše zalijeme celým nálevem, zavřeme a takto necháme králíka naloženého v chladu přes noc.

Druhý den si předehřejeme troubu na 180°C a králíka vložíme do trouby. Pečeme ho asi hodinku. Po hodině víko sundáme, králíka otočíme a necháme ho péct ještě asi 30 minut s víkem a občas poléváme nálevem. Po 30-ti minutách víko sundáme, králíka opět otočíme a už bez víka necháme dopéct asi 10-15 minutek (jen co nahoře zezlátne). Je opravdu výborný!
Většinou pečeného králíka podávám s domácím houskovým knedlíkem a domácím kysaným zelím. Jak zelí vařím najdete ZDE.


DOBROU CHUŤ!!!

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>