„Moravský vrabec“


„Moravský vrabec z trouby“ - skoro bez práce

SUROVINY

500g vepřového plecka, 2-3 větší cibule, 6 stroužků česneku, trošku oleje, sůl, kmín, hladká mouka na zaprášení (zahuštění sosíčku )

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso si pokrájíme na kostky, cibuli na půlkolečka a česnek na kolečka. Vše v pekáči smícháme dohromady, osolíme, okmínujeme, lehce zakápneme olejem a dáme do trouby. Troubu máme nastavenou na maximum (250°C). Maso za občasného míchání osmahneme do zlatova. Podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud není masíčko měkké. Občas podléváme vodou. Když je maso hotové, tak šťávičku zaprášíme troškou hladké mouky, promícháme a můžeme podávat. Podáváme se zelím, houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

Je to oběd, ktrého si skoro nemusíte všímat, jen občas podlít a je hotovo.

Receptík, jak dělat skoro bez všimnutí zelí najdete v rubrice „přilohy“.

DOBROU CHUŤ!!!

- maso pokrájíme na kostky, cibuli na půlkolečka a česnek na kolečky

- maso pokrájíme na kostky, cibuli na půlkolečka a česnek na kolečky“

- osolíme, okmínujeme a zakápneme trochou oleje

- osolíme, okmínujeme a zakápneme trochou oleje“

- maso osmahneme do zlatova

- maso osmahneme do zlatova“

- podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké

- podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké“

- když je maso hotové, tak ho zaprášíme trochou hladké mouky, aby vznikl zahuštěný sosík

- když je maso hotové, tak ho zaprášíme trochou hladké mouky, aby vznikl zahuštěný sosík“

... podáváme s knedlíkem a se zelím...DOBROU CHUŤ!!!

… podáváme s knedlíkem a se zelím…DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>