„Masová roláda bez rolování“


„Masová roláda bez rolování“ - suprovka! 

SUROVINY

500g mletého masa, 100ml smetany, 4-6 stroužků česneku, 1 polévková lžíce sušené petrželové natě (nebo hrst čerstvé), 2 čajové lžičky majoránky, sůl, pepř

Náplň: 10 koleček šunkového salámu, 5 plátků eidamu, 2 slabé párky nebo 1 silný, menší kyselé okurky, plnotučná hořčice

forma na srnčí hřbet, alobal

POSTUP PŘÍPRAVY

V míse si nejdříve smícháme mleté maso s ostatními ingrediencemi a necháme asi 10-15 minut odpočinout. Nemusíte se bát, že by to po upečení nedrželo, protože tam není vejce…drží to perfektně.

Formu na srnčí hřbet si vyložíme větším kusem alobalu. Na alobal rozprostřeme něco přes polovinu ochuceného mletého masa a mokrýma rukama pěkně vytlačíme do stran asi 1-1,5cm od vrchního okraje. Poté mleté potřeme plnotučnou hořčicí (já teda zapoměla, ale i tak to bylo výborné) a formu vyložíme šunkovým salámem, sýrem, oloupané párky (já použila jeden silný, rozpůlený) a kyselými okurkami. Nakonec opět mokrýma rukama dobře po vršku rozprostřeme zbytek ochuceného mletého masa. Vršek důkladně zakryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby na 200°C takto péct na 45 minut. Po 45 minutách alobal z vršku otevřeme a necháme roládu dopéct dozlatova (ještě asi 15-25 minut). Nelekejte se, že kolem dokola roládky je dost šťávy, tu slijte do misky nebo přímo do dřezu, protože chuťově se nedá použít ani na omaštění brambor. Poté roládku vyklopíme a servírujeme, buď  s chlebem, brambory nebo bramborovou kaší.

Je naprosto výnikající a fakt bez práce a nervů z toho, že se nám nepovede zarolovat.

DOBROU CHUŤ!!!

 

- nachystáme si všechny ingredience a v míse důkladně smícháme a necháme odležet 10-15 minutek

- nachystáme si všechny ingredience a v míse důkladně smícháme a necháme odležet 10-15 minutek“

- srnčí hřbet vyložíme alobalem a rozprostřeme ochucené mleté maso

- srnčí hřbet vyložíme alobalem a rozprostřeme ochucené mleté maso“

- rozložíme šunkový salám

- rozložíme šunkový salám“

- vyložíme sýrem

- vyložíme sýrem“

- na střed dáme párky a okolo kyselé okurečky

- na střed dáme párky a okolo kyselé okurečky“

- nakonec dáme opět mleté maso

- nakonec dáme opět mleté maso“

- vršek zaděláme alobalem a dáme péct

- vršek zaděláme alobalem a dáme péct“

- po 45 minutách alobal otevřeme a dáme ještě dopéct dozlatova

- po 45 minutách alobal otevřeme a dáme ještě dopéct dozlatova“

- a je hotovo, šťávu slijeme a vyhodíme, není dobrá

- a je hotovo, šťávu slijeme a vyhodíme, není dobrá“

- vyklopená roláda

- vyklopená roláda“

- po nakrojení

- po nakrojení“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>