„Holandský řízek“


„Holandský řízek“ - výborný! 

SUROVINY

500g mletého masa, 300g eidamu, 2 celá vejce, 1 polévková lžíce plnotučné hořčice, 3 stroužky česneku, 1 čajová lžička Harmonie chuti (nebo jiné dochucovadlo např. Vegeta, Kuchárek atd.), dle potřeby sůl…hladká mouky, 2 celá vejce, 1 polévková lžíce mléka a strouhanka na obalení

POSTUP PŘÍPRAVY

Z této dávky jsem měla osm opravdu pořádných holanďáků. :-)

Do mísy nastrouháme sýr na hrubém struhadle a česnek prolisujeme. Přidáme ostatní suroviny a nejlépe rukou důkladně promícháme. Z hotové směsi tvoříme větší válečky, které trochu splácneme (viz. foto). Holanďáky pak klasicky obalíme v trojobale (do vajíček přidávám lžíci mléka) a smažíme dozlatova. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. 

DOBROU CHUŤ!!!

 

- do mísy dáme všechny suroviny

- do mísy dáme všechny suroviny“

- rukou vše dobře promícháme a dle potřeby dosolíme

- rukou vše dobře promícháme a dle potřeby dosolíme“

- tvoříme řízečky, které klasicky obalíme v trojobale

- tvoříme řízečky, které klasicky obalíme v trojobale“

...

…“

- smažíme dozlatova

- smažíme dozlatova“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

1 Response

  1. Ilona napsal:

    Mooooc dobré !! Včera jsme je měly a velmi jsme si pochutnali. Oblíbila jsem si Vaše stránky a už se těším až od vás zase něco vyzkouším. Vypadá to všechno hodně dobře…… Díky za recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>