„Francouzské brambory“


„Francouzské brambory“ – famózní!!!

SUROVINY
10-15ks větších syrových brambor, 20dkg krájené anglické slaniny, 2-3 větší cibule, sterilovaný hrášek, 10dkg eidamu, 1 celé vejce, smetana ke šlehání, Podravka nebo Solčanka, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Syrové brambory si na elektrickém kráječi nakrájíme na asi 3mm silné plátky. Stejně tak si nakrájíme cibuli, ale trošku slabší kolečka. Sýr si nastrouháme na jemném struhadle a anglickou slaninu ještě pokrájíme na kostičky (takže budou slabounké malé plátky kostiček).

Zapékací mísu si vymažeme máslem a vrstvíme brambory, které osolíme a lehce opepříme. Na brambory dáme slaninu, na slaninu hrášek, na hrášek rozdělená kolečka cibule a vše posypeme sýrem. Vše opakujeme asi 4x – 5x a končíme na vršku bramborama, které lehce osolíme, zasypeme Podravkou a zalijeme vajíčkem rozšlehaným se smetanou.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C, dokud brambory na vršku nejsou krásně zlatavé.

S manželem tyhle brambůrky zbožňujeme! MŇAM!

Vyzkoušejte!

DOBROU CHUŤ!!!


- tak tohle bude potřeba :-)

- tak tohle bude potřeba :-)“

- do máslem vymazané zapékací mísy vrstvíme brambory, které osolíme a lehce opepříme

- do máslem vymazané zapékací mísy vrstvíme brambory, které osolíme a lehce opepříme“

- na brambory dáme anglickou slaninu

- na brambory dáme anglickou slaninu“

- na slaninu dáme hrášek

- na slaninu dáme hrášek“

- na hrášek rozdělená kolečka cibule

- na hrášek rozdělená kolečka cibule“

- a vše zasypeme sýrem

- a vše zasypeme sýrem“

- udělame asi 4-5 vrstev a končíme brambory

- udělame asi 4-5 vrstev a končíme brambory“

- vršek brambor lehce osolíme, posypeme Podravkou a zalijeme vajíčkem rozšlehaným se smetanou

- vršek brambor lehce osolíme, posypeme Podravkou a zalijeme vajíčkem rozšlehaným se smetanou“

- dáme péct do předem předehřáté trouby na 180°C, dokud vršek brambor nezezlátne

- dáme péct do předem předehřáté trouby na 180°C, dokud vršek brambor nezezlátne“

- po upečení

- po upečení“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>