“Domácí Lučina se zakysankou”

10

SUROVINY:

2x 250g jogurt Hollandia bílý

1x velká (375g) zakysaná smetana Kunín

2 čajové lžičky soli

 

Dále budeme potřebovat:

starou utěrku pranou bez aviváže

cedník

misku

kilové balení cukru

igelitový sáček

 

50g šunkového salámu na kolečka

granulovaný česnek

špetku pepře

 

POSTUP PŘÍPRAVY:

V misce smícháme jogurty se zakysanou smetanou a osolíme. Nachystáme si další čistou misku, na kterou položíme cedník. Do cedníku dáme starou utěrku a vylijeme směs. Utěrku zamotáme a vršek zatížíme kilovým balením cukru, který jsme vložili do igelitového sáčku. Takto dáme do lednice do druhého dne (nechala jsem okapávat 16 hodin a stačilo to).

Z této dávky jsem měla 600g výborné Lučiny a 500ml syrovátky (to vypil manžel). Z toho jsem polovinu odebrala a vyrobila rovnou na svačinu pomazánku…přidala nadrobno pokrájenou šunku, granulovaný česnek a špetku pepře (kdo chce, může přidat najemno nakrájenou cibulku nebo jarní cibulku – já nedávám kvůli dětem).

Hotovou Lučinu jsem přendala do misky a uzavřela. Dá se dále zpracovat podle vaší fantazie…jako já se šunkou, můžete přidat cibulku a pažitku a tak různě. Nejlepší je na čerstvě upečeném chlebu se zeleninkou.

DOBROU CHUŤ!!!

 

 

 

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>