„Čivabčiči“


„Čivabčiči“ - karboše trochu jinak 

SUROVINY

Stejné ingredience jako když děláte sekanou nebo karbanátky. Můžete umíchat například takto:

1. 500g mletého masa, 15dkg tvrdého sýra Eidam, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 celé vajíčko, 2-3 polévkové lžíce plnotučné hořčice, troška kmínu, sůl, strouhanka – dle potřeby

2. 500g mletého masa, 2 celá vejce, 5 stroužků česneku, 1 větší cibule, asi 7cm dlouhý kus pórku, 1 houska + trocha vlažného mléka, 1 čajová lžička Solamylu, 5dkg špeku, 1 čajová lžička mleté sladké pariky, 1 čajová lžička drceného kmínu, asi 3-5 polévkových lžic strouhanky (dle potřeby), 1 čajová lžička Solčanky, Podravky nebo Harmonie chuti, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Z ingrediencí si umícháme směsku (já koupené mleté maso ještě doma buď jednou přemelu na masovém strojku nebo nasekám na jemnou „haši“). Poté tvoříme válečky, které ještě obalíme ve strouhance. Válečky smažíme ve větším množství oleje (asi 1-2cm nebo friťák) a hotové čivabčiči pak podáváme s vařeným bramborem, s trochou plnotučné hořčice a jako ozdobu na slabá kolečka pokrájenou cibulí.

Už dlouho jsem čivábi neměla, snad naposledy ve školní jídelně a tak jsem si je opět připoměla a byla to velice příjemná změna co vytvořit z mletého masa.

DOBROU CHUŤ!!!

- umícháme si směsku

- umícháme si směsku“

- tvoříme válečky, které ještě obalíme ve strouhance

- tvoříme válečky, které ještě obalíme ve strouhance“

- smažíme ve větším množství oleje dozlatova

- smažíme ve větším množství oleje dozlatova“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>