„Bramborové žížaly“


„Bramborové žížaly s uzeným a se zelím“ - rychlovka ze sáčku 

SUROVINY

1 sáček směsi na bramborové těsto, uvařené sladkokyselé zelí z velké sklenice (720ml), 30-40dkg uzeného, 1 cibule, 600ml vody, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve si dáme do hrnce vařit mírně osolenou vodu (na el. sporáku na č.5). Do mísy nasypeme směsku na bramborový knedlík, zalijeme 600ml vody, pořádně promícháme a necháme 5 minut odstát. Mezitím si dáme vařit zelí – pokud Vašemu zelí furt něco chybí, zkuste ho podle mě… ZDE. Když se voda vaří, tak sporák necháme furt na č.5 a přes cedník na halušky nebo hrubé struhadlo promačkáme těsto do vody. Vzniknou nám super „hovínka“, která vaříme ještě asi 3 minutky. Pak pomocí cedníku nočky vyndáme a ještě propláchneme pod studenou vodou, aby nebyly blemtavý. V míse do nich zamícháme ochucené zelí a přidáme na kostičky osmahnuté uzené maso na cibulce. Nakonec můžeme přisolit (už nedělám). A můžeme podávat!

Všem moooc doporučuji!!! Rychlovka!!!

 

DOBROU CHUŤ!!!

- používám tohle br. těsto v prášku

- používám tohle br. těsto v prášku“

- sypkou směs zalijeme 600ml vody, důkladně promícháme a necháme 5 minut odstát

- sypkou směs zalijeme 600ml vody, důkladně promícháme a necháme 5 minut odstát“

- odstáté těsto protlačíme skrt cedník na noky nebo hrubé struhadlo

- odstáté těsto protlačíme skrt cedník na noky nebo hrubé struhadlo“

- protlačená "hovínka" necháme ještě 3 minutky povařit

- protlačená "hovínka" necháme ještě 3 minutky povařit“

- uzené osmahneme na cibuli dozlatova

- uzené osmahneme na cibuli dozlatova“

- vše smícháme dohromady a popř. osolíme...DOBROU CHUŤ!!!

- vše smícháme dohromady a popř. osolíme…DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>