“Jitulčiny kuřecí steaky”

7

SUROVINY

500-700g kuřecích prsních řízků

250ml slunečnicového oleje

1 ½ polévkové lžíce koření “krkovička gril”

1 ½ polévkové lžíce koření “medvědí česnek gril”

1 polévková lžíce koření “andělská křidélka”

1 čajová lžička koření “čubrica”

1 čajová lžička soli

 

…cukety, brambory – na silnější kolečka…

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je můj originální recept. Ráda se o něj s vámi podělím, ale prosím nekopírovat na jiné weby! Takto naložené steaky jsou prostě boží!

Do misky nalijeme olej a přidáme všechny ongredience. Metličkou vše důkladně promícháme. Prsní řízky osolíme, opepříme a namočíme do připravené marinády. Zavřeme víčkem a dáme nejméně na 2 hodiny odpočinout do lednice (mám vyzkoušeno, že to stačí a jsou dobré). Maso je dobré občas v marinádě nadhodit nebo zaklepat celou miskou, ať se marináda dostanu úplně všude.

Pokud spěcháte a maso budete grilovat už za dvě hodinky, tak do marinády dejte místo jedné lžičky soli rovnou jednu a půl, aby steaky byly akorát slané.

Nejlepší je steaky mít v marinádě naložené přes noc (to platí jedna čajová lžička soli, jak je uvedeno v receptu). Všechny chutě a vůně se nádherně spojí a maso je skvělé!

Jelikož je marinády celkem dost, tak před grilováním maso vyndám z marinády na talířek a do zbytku marinády namočím na silnější kolečka nakrájenou cuketu a brambory. Je to výborný doplněk ke grilovanému masu a marináda se zpracuje úplně všechna.

Nebo do zbylé marinády naložím další kuřecí maso na další grilovačku…může být takto naložené i tři dny (mám vyzkoušeno) a je skvělé.

Ještě u nás na grilování nesmí chybět šopáček nebo maltský salát.

DOBROU CHUŤ!!!

 

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>