“Grilovaná zelenina”

05

SUROVINY

zelenina, kterou máte rádi – u nás lilek, cuketa, paprika, cibule

“Pačok”

100ml slunečnicového oleje

3 čajové lžičky koření Čubrica

2 čajové lžičky grilovacího koření

1-2 čajové lžičky soli (každý dle chuti – u nás dávám dvě)

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Když grilujeme, tak u nás zeleninka nesmí chybět. Výborná je i koupená předvařená kukuřice (prodávají v Kaufu balené po 2ks). Jen ji nakrájíte na kolečka asi 1-1,5cm silná. Výborná na okusování. :)

Nejdříve si nachystám “pačok”. Do misky nalijeme olej a přidáme ostatní suroviny. Důkladně promícháme a necháme asi 30 minut odpočinout, aby se koření trochu rozleželo. Odpočinek však není nutností. Kolikrát jsem zamíchala, hned použila a zelenina byla také super.

Zeleninu nakrájím na kolečka silná asi 1-1,5cm. Vezmu si plech na pečení, na kterém zeleninu rozprostřu a poté silikonovou mašlovačkou pomažu hezky z obou stran. Takto nachystanou zeleninu již rovnou dávám na gril. Grilujeme z každé strany asi 5 minut (záleží na druhu grilu).

TIP:

Pokud vám na plechu zůstane ještě pačok…je výborné v něm omočit z jedné strany chléb a dát na gril jako topinku. Na to přišla moje skvělá švagrová Anička a u všech dooost zabodovala. ;)

Takto nachystanou zeleninku můžete péct i v troubě na 180°C 5-10 minut z každé strany (každá trouba peče jinak) a poté ji použít do salátu s kuřecím masem nebo dle své fantazie k čemukoliv.

LILEK – nakrájíme na kolečka, rozprostřeme na plech a z obou stran ho posolíme. On pustí ze sebe typickou nahořklost a je pak na grilu výborný.

DOBROU CHUŤ!!!

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>