“Míša dort od Marti”

7

KORPUS
1 hrnek polohrubé mouky
½ hrnku cukru
¼ hrnku oleje
1 celé vejce
½ hrnku mléka
½ prášku do pečiva
2-3 polévkové lžíce holandského kakaa

TVAROHOVÁ NÁPLŇ
1 modrá šlehačka Kunín 33%

1 sáček Smetana-fix (ztužovač šlehačky)

2 polotučné vaničkové tvarohy

2-3 polévkové lžíce moučkového cukru

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
Recept na výbornou čokoládovou polevu mám ZDE. Jen ji na Míša dort dělám z poloviční dávky.

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept jsem dostala od kamarádky Marti. Je velice jednoduchý a rychlý…a hlavně žravý!

Nejdříve si upečeme korpus. Používám kulatou formu o průměru 28cm.

Všechny uvedené suroviny dáme do mísy a ručním šlehačem spojíme do hladké hmoty. Dle potřeby můžete přidat trošku mléka.

Dno dortové formy si vyložíme pečícím papírem nebo formu normálně vymažeme sádlem a vysypeme polohrubou moukou. Do formy nalijeme těsto, které pečeme v předehřáté troubě na 160°C po dobu 20-25 minut (zkouším radši špejlí). Korpus necháme ve formě zchladnout.

Když je korpus studený, tak jdeme na tvarohovou náplň…nejdříve si smetanu společně se ztužovačem vyšleháme ve vyšší misce (pozor, ať ji nepřešleháte). Poté si vyklepneme do druhé misky oba tvarohy, přidáme moučkový cukr a vyšleháme. Nakonec do tvarohu pomalu vmícháme ztuhlou šlehačku.
Hotovou tvarohovou náplň rozetřeme na dort a na ní nalijeme čokoládovou polevu.

Všechnu čoko polevu nalijte na střed dortu a pak ve vzduchu otáčejte a rozlijte ji do všech stran. Poleva pak bude krásně hladká.

Hotový dort dáme vychladit na 12-24h do lednice. Mám vyzkoušeno, že 24h je lepší pro perfektní celkové ztuhnutí dortu.

Tak rychle do práce, ať máte na zítra ke kafíčku dezert. :)

DOBROU CHUŤ!!!

 

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>