„Sedmikráskový med“


„Sedmikráskový med“ - při nachlazení a migréně

SUROVINY
500 květů sedmikrásek (tj. asi 32g), 1l převařené a zchladlé vody, lžička kyseliny citónové, 1 kg krystalového cukru, 1 citrón

POSTUP PŘÍPRAVY

Květy zbavíme zelených částí (nejlepší je je rovnou stříhat) a propláchneme pod horkou tekoucí vodou. Přidáme oloupaný, jader zbavený citrón a necháme 24h luhovat v litru vody. Druhý den scedíme přes plínu, přidáme cukr a kyselinu citrónovou a na mírném ohni (el. sporák č. 6 a hned jak se začne vařit, stáhneme polotýnku na č. 3) necháme vařit do hustoty medu. Naplníme do čistých skleniček a otočíme víčkem dolů do druhého dne.

Z jedné dávky jsem měla 5 skleniček od přesnídávky. Používá se při nachlazení a migréně.

Vyzkoušejte!

DOBROU CHUŤ!!!


- tak tolik je 500 kousků :-)))

- tak tolik je 500 kousků :-)))“

- aby jste nemuseli počítat, tak 500ks květů sedmikrásky je 1 a 1/2 hrnečku nezmáčknutých sedmikrásek

- aby jste nemuseli počítat, tak 500ks květů sedmikrásky je 1 a 1/2 hrnečku nezmáčknutých sedmikrásek“

- sedmikrásky propláchneme pod horkou tekoucí vodou

- sedmikrásky propláchneme pod horkou tekoucí vodou“

- oloupeme a vypeckujeme si citrón

- oloupeme a vypeckujeme si citrón“

- propláchnuté sedmikrásky zalijeme vodou a přidáme citrón

- propláchnuté sedmikrásky zalijeme vodou a přidáme citrón“

- a necháme 24 hodin luhovat

- a necháme 24 hodin luhovat“

- druhý den to slijeme

- druhý den to slijeme“

- sedmikrásky vymačkáme

- sedmikrásky vymačkáme“

- přisypeme cukr a lžičku kys. citrónové

- přisypeme cukr a lžičku kys. citrónové“

- promícháme a dáme vařit

- promícháme a dáme vařit“

- barva na začátku vaření

- barva na začátku vaření“

- barva po hodině vaření

- barva po hodině vaření“

- barva po hodině a půl vaření...je HOTOVO

- barva po hodině a půl vaření…je HOTOVO“

- takhle krásně vypadá medík

- takhle krásně vypadá medík“

- a necháme do druhého dne víčkama dolů

- a necháme do druhého dne víčkama dolů“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

4 Responses

  1. jarka micova napsal:

    Super recepty,urcite vyskusam

  2. Iveta napsal:

    Výborný recept,rychlý chutný,jen mi poraďte jak mám med dostat ze sleničky ven, úplně to zkaramelizovalo :-)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>