“Mátová šťáva (sirup) II.”

01

SUROVINY

500g třtinového cukru

500ml vody

70-100g máty

šťáva z jednoho velkého citrónu

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Z této dávky budete mít 700-800ml výborného, silného a velmi aromatického sirupu.

Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Sporák stáhneme a povaříme ještě asi 5-10 minut.

Mátu důkladně omyjeme a nasekáme na menší části. Hodíme do hrnce a hned nalijeme šťávu z vymačkaného citrónu (pecičky odstraňte). Takto povaříme 2 minutky a hrnec odstavíme ze sporáku.

Na hrnec přiklopíme pokličku a šťávu necháme 3-4 hodinky louhovat.

Po uplynulém čase zcedíme sirup přes utěrku nebo plínku a důkladně vymačkáme.

Hotový sirup nalijeme do převařenou vodou vypláchnuté lahve, uzavřeme víčkem a skladujeme v lednici nebo v chladu ve sklepě.

DOBROU CHUŤ!!!

 

 

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>