„Bezový sirup“


„Sirup z květu černého bezu“ - zdraví a taaak dobrý

SUROVINY
20-25 květů černého bezu, 2kg cukru, 50g kyseliny citónové, 2l převařené a vychladlé vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Oprané květy, zbavené dlouhých zelených částí, vložíme do třílitrové sklenice, zalijeme převařenou a vychladlou vodou a necháme 24 hodin luhovat. Druhý den vodu zcedíme, květy vymačkáme a do zbytku výluhu přisypeme kyselinu citrónovou a cukr. ZASTUDENA mícháme, dokud se nám kyselina a cukr nerozpustí. Nakonec nalijeme do ůkladně vymytých lahví (např. od alkoholu) a skladujeme pokud možno v chladu a temnu.
Je to úžasný doplněk zimních čajů nebo namíchaný se sodovkou a ledem úúúúúúžasný zahaněč žízně v parných létech.
Z jedné dávky jsem měla skoro 3 litry sirupu. Je takový zvláštně nakyslí, ale přitom slaďoučký.

Vyzkoušejte! Budete mile překvapeni!

DOBROU CHUŤ!!!

Skladovat v chladu a spotřebovat tak do 3 měsíců. Pokud skladujete v lednici, tak vydrží i déle.


- natrhané květy propláchneme přes sítko

- natrhané květy propláchneme přes sítko“

- umyté je nacpeme do třílitrové lahve od okurek

- umyté je nacpeme do třílitrové lahve od okurek“

- zalijeme převařenou, vychladlou vodou a necháme 24h luhovat

- zalijeme převařenou, vychladlou vodou a necháme 24h luhovat“

- druhý den zcedíme přes plínku a přidáme kyselinu citrónovou a cukr

- druhý den zcedíme přes plínku a přidáme kyselinu citrónovou a cukr“

- a důkladně mícháme zastudena, dokud se nám cukr a kyselina nerozpustí

- a důkladně mícháme zastudena, dokud se nám cukr a kyselina nerozpustí“

- pak plníme do lahví. Ze začátku je sirup zkalený, ale postupem času se krásně pročistí.

- pak plníme do lahví. Ze začátku je sirup zkalený, ale postupem času se krásně pročistí.“

- taky už je skoro čistý

- taky už je skoro čistý“

- a takhle vypadá druhý den

- a takhle vypadá druhý den“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>