„Arancello“ – pomerančový likér

03

SUROVINY

5ks velkých pomerančů

1 vanilkový lusk

3-4 kytičky Badyánu

2 celé skořice

1000ml vodky

600g cukru krystal

1500ml vody

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra…do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým. ;)

Pomeranče pořádně vydrbeme pod horkou vodou. Poté slupku z pomerančů oloupeme pomocí škrabky na brambory. Slupky dáváme do větší sklenice (1500ml – dá se sehnat po okurkách nebo lze koupit v prodejně Orion) a potom k ní přidáme ještě rozpůlený vanilkový lusk, skořici, badyán a vše zalijeme litrem vodky.

Sklenici uzavřeme víčkem a takto necháme macerovat v temnu 7 dní. Občas můžeme zamíchat.

Po týdnu svaříme vodu s cukrem (nevařit) a do ní přilijeme vyluhovanou směs i s kořením.

Likér necháme zchladnout, nalijeme ho zpět do sklenice s víčkem a dáme ještě na 7 dní odpočívat do temna. Nezapomeňte občas protřepat.

Po týdnu likér přecedíme přes plátýnko a slijeme ho lahví (krásné lahve mají v prodejně Orion, Pepco či KIK). Vyrobíme si etiketku a můžeme darovat pod stromeček.

KRÁSNÉ VÁNOCE!!!

 

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>