„Buřtguláš“


„Vlčický buřtguláš“ - rychlovka do 20 minut

SUROVINY
asi 30dkg točeného salámu nebo 4 nožičky silných párků, asi 60dkg brambor, 2 cibule, 3-4 stroužky česneku, 2 čajové lžičky podravky, 4 čajové lžičky mleté sladké papriky, 2 čajové lžičky koření na guláš, obě jíšky Knorr, olej, sůl, pepř, maggi

POSTUP PŘÍPRAVY

Když nevíte, co rychle uvařit k večeři nebo k obědu, tak tohle je ta pravá volba! :-)))))))

Na oleji si necháme zesklovatět na půlkolečka pokrájenou cibuli (el. sporák na č.6). Potom na ní hodíme na kousky pokrájený salám nebo párky a smažíme. Pak přidáme mletou papriku, gulášové koření, Podravku a na plátky pokrájený česnek. Zrychla orestneme (udělá se takový „povlak“ – to je normální), promícháme a zalijeme trochou vody (jen aby se to drobínek ponořilo) a důkladně ode dna mícháme, dokud ten „povlak“ není pryč. Potom přihodíme pokrájené brambory, zamícháme, přidáme požadovaný zbytek vody a vaříme do jejich změknutí. Když jsou brambory měkké, tak guláš zahustíme jíškama Knorr (ne moc husté, spíš tak napůl) a dochutíme solí, pepřem a maggi. Nakonec posypeme trochou majoránky a důkladně promícháme. Podáváme s chlebem.

Vyzkoušejte! Je to fakt žrádlo! :-)))

DOBROU CHUŤ!!!

 

- necháme si zesklovatět cibulku - necháme si zesklovatět cibulku“
- mezitím si pokrájíme salám nebo silné párky nebo co dům dá :-))))) - mezitím si pokrájíme salám nebo silné párky nebo co dům dá :-)))))“
- na cibuli hodíme salám, osmahneme a přidáme papriku, gulášové koření, podravku a na plátky pokrájený česnek - na cibuli hodíme salám, osmahneme a přidáme papriku, gulášové koření, podravku a na plátky pokrájený česnek“
- když se začne tvořit "povlak", zalijeme vše vodou z konvice (jen trochu). Nelekejte se, že je to připálené...není.Tto udělala ta paprika a osmahlý salám ;-).  - když se začne tvořit „povlak“, zalijeme vše vodou z konvice (jen trochu). Nelekejte se, že je to připálené…není.Tto udělala ta paprika a osmahlý salám ;-). “
- přidáme brambory - přidáme brambory“
- pořádně promícháme a zalijeme požadovaným zbytkem vody - pořádně promícháme a zalijeme požadovaným zbytkem vody“
- vaříme dokud brambory nejsou měkké - vaříme dokud brambory nejsou měkké“
- potom zahustíme jíškama Knorr nebo klasicky moukou - potom zahustíme jíškama Knorr nebo klasicky moukou“
- ochutíme a zasypeme trochou majoránky - ochutíme a zasypeme trochou majoránky“
DOBROU CHUŤ!!! DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>