„Zapečená sýrová veka“


„Zapečená sýrová veka od Karelie“ - super bašta!!! 

SUROVINY

1 veka, 3 velké lučiny (viz. foto), 1 zakysaná smetana, 3 polévkové lžíce majolky, 5dkg šunky (nemusí být), sůl, 2-3 stroužky česneku, sýr na postrouhání

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to velmi jednoduchá a rychlá dobrůtka nejen na oslavičky, ale třeba i jen k večeři nebo když přijede nečekaná návštěva.

Lučinu, zakyslou smetanu a majolku vymícháme ručním šlehačem. Poté přidáme nadrobno pokrájený salám, prolisovaný česnek a dle chuti osolíme. Touto pomazánkou natřeme ve větší vrstvě krajíčky veky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem a tam veku postrouháme sýrem. Dáme do trouby zapéct na 180°C asi na 10-15 minut nebo dokud nám nezačne sýr zlátnout (viz. foto). Baštíme ještě teplé, ale i studené je to stále moc dobré. Veka je krásně křupavá…prostě lahoda!

Pomazánku, kterou potíráme veku, lze použít i na klasicky obložené chlebíčky…je prostě dokonalá!

Mončo, moc Ti děkuji za super receptík do mé sbírky! 

Monča (Karelia) má také své stránky s recepty, jukněte ZDE.

DOBROU CHUŤ!!!

 

- tuhle Lučinu jsem použila

- tuhle Lučinu jsem použila“

- hotová "pomazánka"

- hotová "pomazánka"“

- veku natřeme větší vrstvou pomazánky a postrouháme sýrem

- veku natřeme větší vrstvou pomazánky a postrouháme sýrem“

- dáme zapéct na 180°C asi na 10-15 minutek

- dáme zapéct na 180°C asi na 10-15 minutek“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

2 Responses

  1. Jitka Marková napsal:

    Vypadá to moc dobře určitě vyzkouším Jiťa.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>