„Tvarohové koblížky“


„Tvarohové koblížky bez droždí“ - od Marie Ž. 

SUROVINY

1 tvaroh v kostce, 20dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 3 celá vejce, 3 polévkové lžíce rumu, 250ml mléka, Na obalení: 2 hrnky cukru krupice, 2 vanilkové cukry

POSTUP PŘÍPRAVY

 

Všechny suroviny smícháme v hladké těsto, které by mělo mít „bublinky“. V hrnci rozpálíme olej (asi 3 cm oleje) na el. sporáku na č. 6. Čajovou lžičkou udibujeme těsto a necháme ho stéct do rozpáleného oleje. Některé koblížky se přilepí ke dnu, je nutné to ohlídat a popř. uvolnit. Když jsou koblížky zlatavé z obouch stran (některé se otočí sami, do některých je třeba šťouchnout), tak je vytáhneme a obalíme v cukru smíchaném s vanilkovým cukrem (v originálním receptu je psané obalit v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým, ale nám to víc chutná v krupicovém cukru). Takhle na el. sporáku č. 6 usmažíme první várku a potom stáhneme na č. 4 a smažíme tak ty další.

Super dobrůtka a z téhle dávky je toho veliká hromada (viz. foto). Já to dělávám i na párty jako chuťovky na stůl místo nějaké buchty…

 

DOBROU CHUŤ!!!

- všechny suroviny smícháme v těsto, které dělá trochu bublinky

- všechny suroviny smícháme v těsto, které dělá trochu bublinky“

- ručním šlehačem vymícháme hladké těsto

- ručním šlehačem vymícháme hladké těsto“

- čajovou lžičkou nabíráme těsto a házíme do rozpáleného oleje

- čajovou lžičkou nabíráme těsto a házíme do rozpáleného oleje“

- krásně zlatavé by měli být z obouch stran

- krásně zlatavé by měli být z obouch stran“

- ještě teplé obalujeme v cukru

- ještě teplé obalujeme v cukru“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>