“Grahamové houstičky”

3

SUROVINY

300ml vody

½ kostičky čerstvého droždí

1 polévková lžíce jablečného octa

1 polévková lžíce olivového oleje

1 čajová lžička sádla

1 čajová lžička třtinové melasy

300g grahamové mouky

150g žitné celozrnné mouky

2 čajové lžičky soli

1 čajová lžička celého kmínu

POSTUP PŘÍPRAVY

Tyto houstičky peču pro svou tchýni. Nedávám tam jiné přísady jako cyankáli nebo jiné jedy, protože moje tchýně je bezva ženská…takže pečeno s láskou. :)

Do domácí pekárny dáme všechny přísady v daném pořadí, jak mám napsáno v surovinách. Zapneme domácí pekárnu na program “kynutá těsta” a čekáme.

Hotové těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál a rozdělíme jej na 8 dílů. Tvoříme tvar houstiček (viz. foto) nebo jiné tvary jako rohlíky, kaiserky atd. Na plechu pak houstičky uprostřed nařízneme nožem, přikryjeme utěrkou a takto necháme kynout 25 minut.

Nakynuté houstičky postříkáme vodou z rozprašovače, posypeme mákem, slunečnicí nebo v mém případě chia semínky a dáme péct do předehráté trouby na 190°C po dobu 25 minut nebo do jejich zezlátnutí.

Po vytažení z trouby houstičky opět postříkáme vodou z rozprašovače a na mřížce je necháme vychladnout.

Pozn.: Grahamovou i žitnou celozrnnou mouku kupuji ve zdravé výživě.

DOBROU CHUŤ!!!

 

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>