Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí sádlo se škvarky | recept

Domácí sádlo se škvarky | recept

Domácí sádlo se škvarky | recept. Rádi byste si připravili vlasní domácí sádlo, ale obáváte se, že je to příliš složité? S naším receptem to hravě zvládnete. Vyzkoušejte si uvařit domácí sádlo se škvarky. Tento recept chci věnovat Stojaně.

Co je potřeba

asi 2,5 kg hřbetního sádla

50 – 100 ml vody

3 polévkové lžíce mléka

Hřbetní sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti 1x1cm a vkládáme do velkého hrnce. Mám ráda malé škvarky, proto sádlo krájím na malé kostičky. Klidně můžete i trochu větší, jak kdo rád.

Hřbetní sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti 1x1cm a vkládáme do velkého hrnce. Mám ráda malé škvarky, proto sádlo krájím na malé kostičky. Klidně můžete i trochu větší, jak kdo rád.

Hrnec dáme na sporák, přilijeme vodu a za stálého míchání škvaříme asi 90 minut. Ze začátku mám plotýnku zapnutou na č.4. Když vidím, že sádlo už pouští tuk, tak plotýnku stáhnu na č.3 a míchám a míchám. Je lepší od hrnce neodcházet, protože se pak sádlo rádo připaluje u dna hrnce.

Hrnec dáme na sporák, přilijeme vodu a za stálého míchání škvaříme asi 90 minut. Ze začátku mám plotýnku zapnutou na č.4. Když vidím, že sádlo už pouští tuk, tak plotýnku stáhnu na č.3 a míchám a míchám. Je lepší od hrnce neodcházet, protože se pak sádlo rádo připaluje u dna hrnce.

Když jsou po hodince a půl škvarky zlatavé a tuku je hodně (viz. foto), můžeme přilít mléko. Nelekejte se, že to začně bublat a dost pěnit, tak to má být. Škvarky a sádlo tím získají ještě lepší barvičku.

 Když jsou po hodince a půl škvarky zlatavé a tuku je hodně (viz. foto), můžeme přilít mléko. Nelekejte se, že to začně bublat a dost pěnit, tak to má být. Škvarky a sádlo tím získají ještě lepší barvičku.

Hotové sádlo a škvarky plníme do skleniček ještě horké, zavíčkujeme a necháme přes noc v chladu. Víčka se krásně zatáhnou, takže nezavařujeme.

 Hotové sádlo a škvarky plníme do skleniček ještě horké, zavíčkujeme a necháme přes noc v chladu. Víčka se krásně zatáhnou, takže nezavařujeme.

Pokud chcete oddělit sádlo a škvarky každé zvlášť, tak z hrnce slévejte přes cedník a potom rozdělte do skleniček.

DOBROU CHUŤ!!!

 Pokud chcete oddělit sádlo a škvarky každé zvlášť, tak z hrnce slévejte přes cedník a potom rozdělte do skleniček. DOBROU CHUŤ!!!
Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Italské tyčky od Péti
Italské tyčky od Péti
Italské tyčky od Péti | recept na vynikající tyčky. Chcete přichystat něco rychlého, dobrého jen tak na posezení a na mls? Mám pro vás recept na domác…
Domácí jogurt z jogurtovače | postup
Domácí jogurt z jogurtovače | postup
Domácí jogurt z jogurtovače | postup. Vyrobit si domácí jogurt v jogurtovači není nic těžkého. Poprvé jsem zkusila výrobu z čerstvě nadojeného mléka o…