“Domácí sádlo se škvarky”

8

SUROVINY

asi 2,5kg hřbetního sádla

50-100ml vody

3 polévkové lžíce mléka

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept chci věnovat Stojaně. :)

Hřbetní sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti 1x1cm a vkládáme do velkého hrnce. Mám ráda malé škvarky, proto sádlo krájím na malé kostičky. Klidně můžete i trochu větší, jak kdo rád.

Hrnec dáme na sporák, přilijeme vodu a za stálého míchání škvaříme asi 90 minut. Já ze začátku mám plotýnku zapnutou na č.4. Když vidím, že sádlo už pouští tuk, tak plotýnku stáhnu na č.3 a míchám a míchám…je lepší od hrnce neodcházet, protože se pak sádlo rádo připaluje u dna hrnce.

Když po hodince a půl jsou škvarky zlatavé a tuku je hodně (viz. foto), tak můžeme přilít mléko. Nelekejte se, že to začně bublat a dost pěnit, tak to má být. Škvarky a sádlo tím získají ještě lepší barvičku.

Hotové sádlo a škvarky plníme do skleniček ještě horké, zavíčkujeme a necháme přes noc v chladu. Víčka se krásně zatáhnou, takže nezavařujeme.

Pokud chcete oddělit sádlo a škvarky každé zvlášť, tak z hrnce sléváte přes cedník a potom rozdělíte do skleniček.

DOBROU CHUŤ!!!

 

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

1 Response

  1. kimlo napsal:

    Chcel by som mať kľúč od Tvojej špajze… ;-)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>