„Domácí jogurt z jogurtovače“

3

SUROVINY

1l plnotučného čerstvého mléka

1 Activia bílá

2 polévkové lžíce cukru krupice

2 rovné lžíce sušeného mléka

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyrobit si domácí jogurt v jogurtovači není nic těžkého. Poprvé jsem zkusila výrobu z čerstvě nadojeného mléka od místního zemědělce, ale jogurty měly zvláštní „ocas“. Teď používám nejvíce Selské mléko od Olmy nebo BIO mléko (viz. foto). Tato mléka mám vyzkoušená a jogurty z nich všem chutnají.

Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr a sušené mléko. Na mírném ohni (el. sporák č.4) mléko pozvolna zahřejeme na 80°C. Já používám teploměr od šunkovaru. Ti, kteří ho nemají míchají tak dlouho, dokud se nezačne z mléka více kouřit (nemělo by ale bublat!). Potom vypneme sporák, hrnec odstavíme z plotny a necháme vychladnout na 40°C. Poznáme to tak, že prst nepálí, když ho strčíme do mléka. Teď do mléka přidáme Activii a metličkou zamícháme. Směsí plníme skleničky po rysku a vkládáme do jogurtovače. Jogurtovač zapneme na 5 hodin (nastavuji si radši budíček na telefonu). Hotové jogurty nechám asi 2 hodinky vychladnout na chodbě a potom je dám do lednice vychladit.

Do jogurtu si podle chuti přidávám různé marmelády, ovesné vločky nebo cereální kuličky.

DOBROU CHUŤ!

 

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>