„Veverčina bábovka“


„Veverčina bábovka“ - výborná a vláčná! 

SUROVINY

5 vajec (sníh), 150g moučkového cukru, 100g hladké mouky, 100g mletých vlašských ořechů, 60g změklého másla, 1 prášek do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Žloutky společně s cukrem a máslem ušleháme do pěny. Poté zašleháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a pak pomleté ořechy (těsto bude celkem tuhé, ale tak to má být). Nakonec vařečkou důkladně vmícháme tuhý sníh z bílků a tím nám těsto i krásně zřídne a je moc pěkné. Hotové těsto nalijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 30 minut a po 30-ti minutách stáhneme teplotu trouby na 160°C a pečeme ještě dalších 30 minut. Po vytažení z trouby necháme ještě asi 10-15 minut bábovku ve formě a teprve potom ji vyklepneme. Je opravdu výborná!!!

DOBROU CHUŤ!!!

- žloutky s máslem a cukrem vyšleháme do pěny

- žloutky s máslem a cukrem vyšleháme do pěny“

- zašleháme mouku s práškem do pečiva

- zašleháme mouku s práškem do pečiva“

- zašleháme mleté vlašské ořechy

- zašleháme mleté vlašské ořechy“

- nakonec vařečkou vmícháme tuhý sníh z bílků

- nakonec vařečkou vmícháme tuhý sníh z bílků“

- těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a dáme péct

- těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a dáme péct“

- vždycky mi naběhne ten prostředek a tak ho pak odříznu, moc mi chutná :-D

- vždycky mi naběhne ten prostředek a tak ho pak odříznu, moc mi chutná :-D“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>