„Světlá kefírová buchta“


„Světlá kefírová buchta“ - výborná rychlovka!!! 

SUROVINY

500ml kefírového mléka, 30dkg moučkového cukru, 40dkg polohrubé mouky, 2 vejce (sníh), 150ml oleje, 1 prášek do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Žloutky v míse smícháme s ostatními ingrediencemi (kdo chce, může přidat 2-3 polévkové lžíce kakaa) a nakonec do těsta vmícháme sníh z bílků. Hotové těsto nalijeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi na 15 minut nebo dokud vršek buchty není krásně zlatavý (viz. foto). Po vychladnutí vršek buchty posypeme moučkovým cukrem nebo kdo chce, může polít čokoládovou polevou či potřít marmeládou.

Těsto lze také nalít do bábovkové formy a upéct bábovku.

Je to rychlovka a pěkně vláčná dobrůtka ke kafíčku.

Určo zkuste!

DOBROU CHUŤ!!!

- kefírové mléko

- kefírové mléko“

- umíchané těsto a sníh

- umíchané těsto a sníh“

- hotové těsto nalijeme na vymyzaný a vysypaný plech a pečeme na 180°C

- hotové těsto nalijeme na vymyzaný a vysypaný plech a pečeme na 180°C“

- a je hotovo

- a je hotovo“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>