„Šlehačková bábovka“


„Šlehačková bábovka“ - jako piškot, ale ne tak suchá

SUROVINY
3 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 1 šlehačka, 1 a 1/2 hrnku hl. mouky, 1/2 prášku do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

Vejce (celá) s cukrem nejlépe ručním šlehačem utřeme do pěny. Přidáme šlehačku a hl. mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva. Důkladně promícháme a vlijeme do předem máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme v horkovzdušné troubě při 180°C asi 45 minut. V normální troubě asi hodinku.
Že je bábovka hotová poznáte, když do ní strčíte špejli a vytáhnete, tak špejle je čistá.

Je to dobrota a není tak suchá jako piškotová bábovka.

Vyzkoušejte!!! Uvidíte!!!

DOBROU CHUŤ!!!

- tak tohle budete potřebovat

- tak tohle budete potřebovat“

- vejce smícháme s cukrem

- vejce smícháme s cukrem“

- vymícháme do pěny (asi 5 minut)

- vymícháme do pěny (asi 5 minut)“

- přidáme mouku smíchanou s půlkou prášku do pečiva

- přidáme mouku smíchanou s půlkou prášku do pečiva“

- krásné hladké těstíčko

- krásné hladké těstíčko“

- bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou

- bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou“

- nalijeme těsto

- nalijeme těsto“

... a je hotovo

… a je hotovo“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>