„Šlehačková bábovka podle mjkety“


„Šlehačková bábovka podle mjkety“ - výborná!!! 

SUROVINY

1 smetana (200ml), 20dkg polohrubé mouky, 20dkg cukru krupice, 3 vejce (sníh), 1 polévková lžíce rumu, citrónová kůra z půlky citrónu, 1 prášek do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Cukr, smetanu a žloutky vyšleháme do pěny (šleháme asi 3 minutky). Poté vařečkou vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně promícháme, aby nebyli hrudky. Nakonec do těsta vmícháme sníh z bílků a hotové těsto nalijeme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 35 minut.

Bábovka je naprosto skvělá a hlavně rychlá! Doporučuji vyzkoušet!

DOBROU CHUŤ!!!

- smetanu, cukr a žloutky vyšleháme do pěny

- smetanu, cukr a žloutky vyšleháme do pěny“

- poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva

- poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva“

- nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků

- nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků“

- hotové těsto dáme péct na 180°C na 35 minutek

- hotové těsto dáme péct na 180°C na 35 minutek“

- po vytažení z trouby

- po vytažení z trouby“

...

…“

...

…“

detail

detail“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>