„Perníkový Brumíci s Nutellou“


„Perníkový Brumíci s Nutellou“ - něco pro prcky! 

SUROVINY

40dkg hl. mouky,20dkg cukru krupice,prášek do pečiva, prášek do perníku, 2 lžíce kakaa,1/2 hrnku oleje, 2 hrnky mléka, 2 celá vejce…stejný recept jako ZDE … Nutella

POSTUP PŘÍPRAVY

Konečně jsem sehnala formu na Brumíky a tak jsem ji hned vyzkoušela. Jelikož jsem chtěla péct perník, tak jsem toho využila a trochu těsta si půjčila i na Brumíčky. :-D Forma na Brumíky se dá koupit v Lidlu (na 6ks) nebo na Mimibazaru (na 12ks).

Formu na Brumíky jsem vymazala máslem a vysypala strouhankou. Z hotového těsta jsem vždy jednu rovnou polévkovou lžíci těsta nalila do formy, na bříško jsem každému méďovi dala jednu čajovou lžičku Nutelly a na Nutellu jsem dala opět jednu čajovou lžičku perníkového těsta tak, aby překrylo Nutellu. Zbytek těsta jsem nalila na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech a oboje jsem dala péct do předehřáté trouby na 180°C se zapnutým horkým vzduchem. Méďové byly upečení asi za 10 minut a perník na plechu jsem tam nechala ještě asi o 10 minut déle, ale radši jsem oboje zkoušela propíchnout špejlí, abych si byla jistá, že je to opravdu upečené.

Médi jsem nechala trochu zchladnout a poté jsem formu otočila a Brumíky vyklopila. Šlo to krásně a náš malý Honzíček byl moooc nadšený. :-D Říkal: „Maminko, už nemusíme kupovat méďu, tenhle je moooc dobrý“: :-D

Na Brumíky je potřeba opravdu jen trochu těsta a tak je lepší je vždy péct s nějakou jinou buchtou, které trochu těsta odeberete. :-D

DOBROU CHUŤ!!!

Bookmark and Share
- formu vymažeme másle a vysypeme strouhankou

- formu vymažeme másle a vysypeme strouhankou“

- nejdříve nalijeme polévkovou lžíci těsta na to čajovou lžičku Nutelly

- nejdříve nalijeme polévkovou lžíci těsta na to čajovou lžičku Nutelly“

- na Nutellu dáme čajovou lžičku těsta

- na Nutellu dáme čajovou lžičku těsta“

- pečeme v předehřáté troubě na 180°C

- pečeme v předehřáté troubě na 180°C“

- a je upečeno

- a je upečeno“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

2 Responses

  1. Veve napsal:

    Moc děkuji za recept, nebo spíše za tip jak na náplň do Brumíka. Receptů je plno, ale většinou vždy s náplní, co při pečení vyteče (čokoláda, pikao) nebo plní až po upečení. Tohle je skvělý tip,jak brumlu naplnit!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>