“NEkynutá buchta od Stojči”

10

Těsto:

350g polohrubé mouky

150g másla (Hery)

1 celé vejce

špetka soli

Kvásek:

125ml vlažného mléka

½ kostičky droždí

1 vrchovatá lžíce cukru

1 lžíce polohrubé mouky

Drobenka

1 hrnek polohrubé mouky (hrubé)

½ hrnku cukru krupice

1cm silný plátek másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je recept na úžasné těsto, na které můžete hodit cokoliv (ovoce, tvarohovou náplň…). Když jsem ji upekla s tvarohem, tak měla veeelký ohlas a dlouho nevydržela. :D

Recept jsem dostala od kolegyně v práci…díky Stojčo.

Jako první si připravíme kvásek…nebojte se ho, nic na tom není. Do půllitrového hrnečku nalijeme mléko a na chvilinku strčíme do mikrovlnky ohřát, aby bylo vlahé. Potom do něj rozdrobíme droždí, přidáme cukr a vše lžičkou rozmícháme. Nakonec vršek zaprášíme moukou a čekáme. Až bude mít kvásek čepici (viz. foto), tak můžeme pokračovat.

Do mísy dáme mouku, máslo, vejce a špetku soli. Přilijeme kvásek.Vše smícháme a vypracujeme v hladké, nelepivé těsto (já dělám v robotu). Dle potřeby ještě podsypáváme moukou.

Hotové těsto vyválíme a přeneseme do pekáče o velikosti asi 40x30cm. Vytvoříme mírně zvednutý okraj. Těsto poklademe ovocem, posypeme drobenkou a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 30-40 minut (dozlatova).

Na tvarohovou náplň jsem použila:

3 tučné tvarohy ve vaničce

1 zakysanou smetanu (200g)

moučkový cukr (dle chuti)

citrónovou kůru z půlky citrónu

1 celé vejce

Vše vyšlehat ručním šlehačem, rozetřít na buchtu a pocákat lžícemi povidel.

DOBROU CHUŤ!!!

 

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>