„Mrkvová bábovka“


„Mrkvová bábovka od Pavli H.“ - suprovka!!! 

SUROVINY

1 hrnek cukru, 1hrnek oleje, 2 hrnky polohrubé mouky, 3 hrnky najemno strouhané mrkve (tj. asi 350-400g), 1/2 hrnku rozinek, 1/2 hrnku sekaných vlašských ořechů, 2 čajové lžičky prášku do pečiva, 2 čajové lžičky skořice, 3 celá vejce, špetka soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve si očistíme mrkev a nastrouháme najemno, vložíme do mísy a na ni naházíme všechny ostatní suroviny a promícháme. Nejdříve se bude zdát, že to moc nejde, ale míchejte a pak to nechte asi 5 minutek odležet…celé to pustí šťávu a pak to už bude vypadat daleko lépe. Těsto je takové husté, ale tak to má být viz. foto. Těsto nalijeme do sádlem vymazané a polohrubou moukou vysypané bábovkové formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi na hodinku, hodinku a čtvrt. Pokud začne vršek bábovky černat a ještě není uvnitř dopečená (zkoušíme po hodince špejlí), tak přes ní dejte alobal. Já ji pekla hodinu a čtvrt, ale záleží jakou má kdo troubu. Po vytažení z trouby nechejte bábovku ještě ve formě asi 5 minut odležet a pak pomalu vyklopte, aby nepraskla (poslední dobou mám totiž smůlu, že mi trošku praskne…ale to je asi mýma rukama :-D).

Už během pečení taaak fantasticky voní, že bych ji nejradši zbaštila hned po vytažení z trouby. Je opravdu fantastická a mrkev v ní není vůbec poznat.

Určo zkuste! Je to zase něco jiného…

DOBROU CHUŤ!!!

- nejdříve si mrkev nastrouháme najemno

- nejdříve si mrkev nastrouháme najemno“

- na mrkev naházíme ostatní suroviny a promícháme

- na mrkev naházíme ostatní suroviny a promícháme“

- těsto je takové "husté", ale tak to má být

- těsto je takové "husté", ale tak to má být“

- těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 180°C

- těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 180°C“

- po vytažení z trouby necháme bábovku ještě 5 minutek ve formě odležet a pak vyklopíme

- po vytažení z trouby necháme bábovku ještě 5 minutek ve formě odležet a pak vyklopíme“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>