„Mřížkový koláč“


„Mřížkový koláč s tvarohem a marmeládou“ - úúúžasný!

SUROVINY
Těsto: 250g polohrubé mouky, 90g moučkového cukru, 70g Hery, 1 celé vejce, 1/2 prášku do pečiva, 3 a 1/2 lžíce mléka, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra a 1 vejce rozšlehané s 3 lžícemi vody na potření.
Nádivka: 250g tvarohu, 1 celé vejce, cukr – dle chuti, 1 vanilkový cukr, rozinky, citrónová kůra, rum nebo rumová tresť.

POSTUP PŘÍPRAVY

Dávka ingrediencí odpovídá na kulatou koláčovou formu o průměru 30cm a výškou stěn 3 cm.

Ze všech ingrediencí na koláč si vypracujeme těsto. Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Z 2/3 těsto vyválíme do formy a prsty dotlačíme do krajů a vytvoříme vyvýšený okraj. 1/3 těsta dáme na moment do ledničky.
Připravíme si nádivku, kterou potřeme těsto.
Zbývající 1/3 těsta vyválíme a nožem nebo rádýlkem vykrájíme proužky, které dáme na tvaroh tak, aby vytvořily ozdobnou mřížku.
Vzniklá okénka vyplníme marmeládou (já dala marmeládu z rajčat – je úúúúžasná a chutná jako meruňková marmeláda :-))
Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
Koláč pečeme asi 30minut na 180°C nebo dokud krásně nezezlátne.

Je to rychlý a mňamózní koláč!

Vyzkoušejte! Uvidíte!

DOBROU CHUŤ!!!


- po upečení

- po upečení“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

2 Responses

  1. Server napsal:

    jo to mam taky rada ovocny kolac z drobenkou jen jsem chtela rict ze je obrovsky rozdil pect z masla a z hery… jinak me peceni bavi a moje rodina je jak na maso tak i na sladky snedi vsechno. A biftoura na grilu bych si dala hned 

    • Jitule napsal:

      To je pravda. Posledních pár let místo hery používám už jen máslo. V ceně už tak veliký rozdíl není, ale v té chuti teda ooobrovský!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>