„Mokrá tvarohová buchta“


„Mokrá tvarohová buchta od Ivety Z.“ - super mňamka!!! 

SUROVINY

500g tvarohu ve vaničce, 1/2 kostky másla nebo Hery, 3 vejce (sníh), 4 polévkové lžíce hrubé mouky, 15dkg cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 4-5 polévkových lžic rozinek, citrónová kůra z půlky citrónu

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve si z bílků ušleháme tuhý sníh. Poté v druhé misce do sebe zašleháme všechny ostatní ingredience a rozinky dáme jako poslední. Do vyšlehaného těsta postupně vařečkou vmícháme sníh z bílků a hotové těsto nalijeme do dortové formy (já pekla ve formě o průměru 26cm) vymazané sádlem a vysypané hrubou moukou (můžete vyložit i pečícím papírem). Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 35-40 minut nebo dokud není vršek krásně zlatavý (viz. foto). Je lepší se při pečení orientovat barvou buchty, protože uvnitř je mokřejší a tudíž nepomůže píchání špejlí. Při pečení buchta pěkně naběhne, ale při chladnutí trochu klesne…nelekejte se, tak to má být! Po vytažení z trouby jsem buchtu ještě nechala v asi 15 minut ve formě schladnout a poté jsem ji teprve přendala na tác. Je taková mokřejší a nižší, ale taaaaak výborná!!!

Paní Ivetka má recept po své babičce a ty dobře věděly co je dobré. ;-)

Všem doporučuji zkusit!!!

DOBROU CHUŤ!!!

- vyšleháme si tuhý sníh a těsto, do kterého potom sníh vmícháme

- vyšleháme si tuhý sníh a těsto, do kterého potom sníh vmícháme“

- můj vrchní ochutnávač :-)

- můj vrchní ochutnávač :-)“

- hotové těsto dáme do dortové formy a pečeme na 180°C asi 35-40 minut

- hotové těsto dáme do dortové formy a pečeme na 180°C asi 35-40 minut“

- po vytažení

- po vytažení“

- už trochu zchladlá a přendaná na tác

- už trochu zchladlá a přendaná na tác“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>