„Mechová peřinka“


„Mechová peřinka“ - výborná záležitost!!! 

SUROVINY

4 vejce (sníh), 250g Hery nebo másla, 20dkg cukru krupice, 150ml mléka, 30dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, kůra z půlky citrónu … 1 polévková lžíce kakaa na obarvení půlky těsta

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a Herou (máslem) do pěny a poté zašleháme mléko. Dále přidáme ostatní suroviny a vše vyšleháme do hustší hmoty, do které pak zvolna vařečkou vmícháme sníh ze čtyř bílků (těsto nám jakoby zřídne a bude akorát). Poté těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakao. Pekáč si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a do něj pak lžící na střídačku poházíme těsta (viz. foto). Dáme péct do předehřáté trouby na 170°C a pečeme dokud vršek není zlatavý (viz. foto).

Buchta je krásně nadýchaná a u nás jsem ji ráno upekla a večer už nebyla. :-D

DOBROU CHUŤ!!!

- žloutky vyšleháme s cukrem a máslem do pěny

- žloutky vyšleháme s cukrem a máslem do pěny“

- přidáme mouku, vanilkový cukr, prdopeč a citr. kůru

- přidáme mouku, vanilkový cukr, prdopeč a citr. kůru“

- vznikne nám hustší těsto

- vznikne nám hustší těsto“

- vmícháme pozvolna sníh

- vmícháme pozvolna sníh“

- těsto rozdělíme na dvě půlky a jednu obarvíme kakaem

- těsto rozdělíme na dvě půlky a jednu obarvíme kakaem“

- těsta pak na střídačku poházím na plech a dáme péct

- těsta pak na střídačku poházím na plech a dáme péct“

- po upečení

- po upečení“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>