“Makový koláč s drobenkou”

6

SUROVINY

Těsto:

2 hrnky polohrubé mouky (hrníček o objemu 250ml)

½ hrnku cukru krupice

1 hrnek mléka mléka

½ hrnku oleje

1 celé vejce

1 prášek do pečiva

 

Maková náplň:

200g mletého máku

400ml mléka

200g švestkových povidel

1 čajová lžička mleté skořice

 

Jak udělat drobenku mám popsané ZDE nebo ZDE.

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Dnešní recept pro milovníky máku je rychlý a stojí za to ho vyzkoušet. Pokud byste rádi použili jako já domácí švestková povidla, pak recept na ně najdete ZDE.

TĚSTO

Nejdříve v míse smícháme sypké suroviny a poté přidáme ty ostatní. Vyšleháme hladké těsto, které nalijeme na sádlem vymazaný a strouhankou vysypaný plech.

MAKOVÁ NÁPLŇ

V hrnci na mírném ohni přivedeme mléko k varu. Poté ho odstavíme z plotny a metličkou do mléka zamícháme mletý mák. Nakonec přidáme švestková povidla, skořici a důkladně promícháme. Podle chuti můžete osladit moučkovým cukrem.

Ještě teplou makovou náplň rozetřeme na těsto asi 1,5cm od okrajů. Buchtu nakonec posypeme drobenkou a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi na 35-40 minut (jak mají okraje buchty tmavší zlatou barvičku, tak vytahuji). Při servírování ještě zlehka posypu moučkovým cukrem, protože to moji kluci rádi.

TIP:

Když mi drobenka zbude, tak ji nasypu do igelitového sáčku a dám zamrazit. Na další buchtu je hned po ruce a jako čerstvá.

DOBROU CHUŤ!!!

 

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>