„Makovec“


„Makovec“ - úúúžasně vláčný!!!

SUROVINY
1 celé vejce, 15dkg cukru, 250ml méka nebo vychladlé kávy bez lógru (může být i půl na půl), 7dkg rozpuštěného másla nebo Hery, 20dkg polohrubé mouky, 12dkg mletého máku, 1 prášek do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve si smícháme sypké suroviny a potom přidáme zbytek. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme na předem máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech (buchťák – takový ten s ušima). Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi tak 20 minut.
Makovec je úžasně vláčný a měkoulinký. Kávu můžete úplně nahradit mlékem, ale už to nebude ono. A nebo můžete udělat kompromis , že dáte 125ml mléka a 125ml kávy.
Kdo má rád, může si makovec ještě polít citr. polevou.

Vyzkoušejte! Je to super!!!

DOBROU CHUŤ!!!


- předem si rozehřejeme máslo a uvaříme kávu, aby nám to zchladlo a kdo nekupuje mletý mák, namele si ho

- předem si rozehřejeme máslo a uvaříme kávu, aby nám to zchladlo a kdo nekupuje mletý mák, namele si ho“

- nejprve si smícháme sypké suroviny tzn. mouku, prdopeč, mák a cukr

- nejprve si smícháme sypké suroviny tzn. mouku, prdopeč, mák a cukr“

- poté přidáme zbytek surovin

- poté přidáme zbytek surovin“

- vymícháme hladké těsto

- vymícháme hladké těsto“

- před vložením do trouby

- před vložením do trouby“

- po vytažení z trouby

- po vytažení z trouby“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>