„Krtkův dort na plechu“


„Krtkův dort na plechu“ - buchta na neděli 

SUROVINY

Těsto: 320g hladké mouky, 180g cukru, 3 vejce, 3 polévkové lžíce kakaa, 200ml oleje, 200ml mléka, 1 prášek do pečiva

Stracciatelový krém: 250g tvarohu v kostce, 2 zakyslé smetany (celkem 400g), 250ml smetany ke šlehání, 100g čokolády na vaření, 1 vanilkový cukr + uvařený pudink + 4 banány

Pudink: 250ml mléka, 1 a půl balíčku vanilkového pudinku, dle chuti asi 4 polévkové lžíce cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.

Těsto:

Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe buchťák s ušima) a dáme péct na 160°C asi na 30 minutek.

Stracciatelový krém:

V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakyslýma smetanama. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (to aby nám krém držel) a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření + vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Pro nás byl krém sladký akorát, ale klidně dle chuti ještě můžete přisladit.

 

Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici (viz. foto). To aby se nám buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno!!! Vydlabané kousky schováme bokem do misky a jdeme si připravit stracciatelový krém. Když je krém hotový, tak si banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně pak rozetřeme krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta (dala jsem jen trochu, zbytek mi totiž zbaštili chlapáci než jsem dodělala krém). A je hotovo…už jen zbývá vydržet a nechat přes noc buchtu ztuhnout v lednici nebo někde v chladnu (já měla jen na chodbě, kde se netopí).

Je fakt výborná, určo zkuste!

DOBROU CHUŤ!!!

 

 

- žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a postupně zašleháme olej a mléko

- žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a postupně zašleháme olej a mléko“

- mouku smícháme s kakaem a prdopečem a zašleháme do těsta

- mouku smícháme s kakaem a prdopečem a zašleháme do těsta“

- nakonec vmícháme vařečkou sníh z bílků

- nakonec vmícháme vařečkou sníh z bílků“

- těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech a pečeme při 160°C asi 30 minutek

- těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech a pečeme při 160°C asi 30 minutek“

- upečenou a zchladlou buchtu vydlabeme, ale ne až na dno!!!!

- upečenou a zchladlou buchtu vydlabeme, ale ne až na dno!!!!“

STRACCIATELOVÝ KRÉM

STRACCIATELOVÝ KRÉM“

STRACCIATELOVÝ KRÉM

STRACCIATELOVÝ KRÉM“

STRACCIATELOVÝ KRÉM

STRACCIATELOVÝ KRÉM“

STRACCIATELOVÝ KRÉM

STRACCIATELOVÝ KRÉM“

- na dno buchty naskládáme banány a na ně rozprostřeme krém

- na dno buchty naskládáme banány a na ně rozprostřeme krém“

- krém rozetřeme až do krajů

- krém rozetřeme až do krajů“

- na krém rozdrobíme vydlabané kousky buchty

- na krém rozdrobíme vydlabané kousky buchty“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>