Přejít k hlavnímu obsahu

Kakaový koláč s hruškami | recept na moučník

Kakaový koláč s hruškami | recept na moučník

Kakaový koláč s hruškami | recept na moučník. Chcete se blýsknout netradičním koláčem, který bude lahodit nejen chuti ale i oku? Pak musíte vyzkoušet následující kakaový koláč s hruškami. Uvidíte, že s ním sklidíte zaručený a zasloužený obdiv.

Co je potřeba

370 g polohrubé mouky

150 g cukru včetně jednoho vanilkového

400 ml smetany

1 prášek do pečiva

3 – 4 polévkové lžíce kakaa

3 vejce

kůra z jednoho citrónu

6 – 8 hrušek

1 – 2 hrsti vlašských ořechů

Nejdříve si oloupeme hrušky (stopky ponecháme) a nejlépe škrabkou na brambory zespodu vyndáme jadřinec (viz. foto).

Nejdříve si oloupeme hrušky (stopky ponecháme) a nejlépe škrabkou na brambory zespodu vyndáme jadřinec (viz. foto).

Smetanu, cukr a citrónovou kůru vyšleháme ručním šlehačem. Jak začne houstnout, tak přidáme postupně celá vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme kakao.

Smetanu, cukr a citrónovou kůru vyšleháme ručním šlehačem. Jak začne houstnout, tak přidáme postupně celá vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme kakao.

Na menší plech s vyšším okrajem (já měla o rozměrech 37 x 25 x 7 cm, ale může být i menší) dáme pečící papír (používám se silikonovým nátěrem) a větší část těsta rozetřeme na papír.

Na menší plech s vyšším okrajem (já měla o rozměrech 37 x 25 x 7 cm, ale může být i menší) dáme pečící papír (používám se silikonovým nátěrem) a větší část těsta rozetřeme na papír.

Zbylým těstem vyplníme díry po odstraněných jadřincích a hrušky zapíchneme ve dvou řadách do těsta. Vršek pak posypeme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy.

Zbylým těstem vyplníme díry po odstraněných jadřincích a hrušky zapíchneme ve dvou řadách do těsta. Vršek pak posypeme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy.

Takto dáme péct do trouby předehřáté na 180°C na 30 minut.

Takto dáme péct do trouby předehřáté na 180°C na 30 minut.

Po upečení koláč necháme zchladnout a poté ho krájíme na porce tak, aby v každém řezu byla půlka hrušky (viz. foto).

DOBROU CHUŤ!!!

Po upečení koláč necháme zchladnout a poté ho krájíme na porce tak, aby v každém řezu byla půlka hrušky (viz. foto). DOBROU CHUŤ!!!

Tipy

Poznámka: Je výborný, jen doporučuji použít takové ty „baculaté“ hrušky. Já použila vysoké a úzké a při pečení mi některé popadaly do těsta (viz. foto). Na chuti to ovšem neubralo! 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Koláč s ovocem a drobenkou | recept
Koláč s ovocem a drobenkou | recept
Koláč s ovocem a drobenkou | recept. Ohlásila se nečekaná návštěva nebo prostě chcete udělat rodině radost? Vyzkoušejte následující recept na koláč s…