„Jogurtovo-citónová bábovka“


„Jogurtovo-citrónová bábovka“ - výborná, do večera nebyla    

SUROVINY

2 bílé jogurty (150g), 200g polohrubé mouky, 100g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 celá vejce, 100ml oleje, 1 prášek do pečiva, citrńová kůra z jednoho citrónu + vymačkaná šťáva z půlky citónu

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny suroviny smícháme v míse a těsto nalijeme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Díme péct do předehřáté trouby na 170°C asi na 45-60 minut. Zda je bábovka hotová zkoušíme špejlí. Po vytažení z trouby ji ještě asi 5 minutek necháme ve formě a teprve poté ji opatrně vyklopíme. Musíte pomalu nebo by se mohlo stát, že se vyklopí jen půlka. :-D

Bábovka je fakt skvělá, lehce nakyslá, provoněná citrónem a je spíše mokřejší. Bála jsem se, že mým chlapům nebude moc chutnat, ale ještě ten den byla pryč.

DOBROU CHUŤ!!!

- tyhle jogurty jsem použila

- tyhle jogurty jsem použila“

- v míse smícháme všechny suroviny

- v míse smícháme všechny suroviny“

- těsto je trošku "řidší", tak to má být

- těsto je trošku "řidší", tak to má být“

- po vytažení z trouby

- po vytažení z trouby“

- poslední dva kousky jsem zachránila na fotku :-D ... DOBROU CHUŤ!!!

- poslední dva kousky jsem zachránila na fotku :-D … DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>